Thursday, 13 March 2014

Summary of 2013

Kalau nak diceritakan smuanya, memang panjang berjela2 lah jawabnya.
So kite ringkaskan kepada yang penting2 je k ;)

Tapi kali ni kite malas nak menulis panjang2... Biar gambar berbicara (^_^)v


APRIL - On our birthday
macam biase, juz a simple celebration ;)
birthday sbelah2.

Dan, birthday Najla & Ayah adalah pada tarikh yang sama,
#happybirthdayAyah! =p



MAY
Gift from Hilmi
persediaan sbelum kawen katenye =p

Alhamdulillah kami SERASI



JUNE - Preparation for our wedding
& attending Ina+Mael's wedding

Busana untuk Majlis Sambut Menantu di Penang
Tema Kuning Pink

doorgift untuk para tetamu ;)

Ina+Mael's wedding.. 2 bulan sbelum majlis kami ;)
Moga kekal bahagia hingga Jannah



JULY
Kad Jemputan - ready to post

Doorgift untuk VIP


AUGUST - WEDDING DAY + HONEYMOON + MAJLIS SAMBUT MENANTU
15 & 16/8/2013



17/8/2013 - IT'S THE DAY ! ! !
padahal Hilmi yang nak kena lafaz akad nikah tapi Najla plak yang berdebar2.. hahah kelakar.
Time ni, ketenangan sangat terserlah di raut wajah Hilmi. Dye sikit pun x nampak nervous ;)

Hanya sekali lafaz, kami sah sebagai SUAMI ISTERI.. 
Alhamdulillah ya Allah kerana telah permudahkan segalanya





Selama 1292 hari kami berSahabat + Kekasih + Tunang...
Akhirnya kami bersatu sebagai Kekasih Halal ~> Suami Isteri
Alhamdulillah


Selesai majlis belah Najla, terus gi HONEYMOON untuk rehatkan badan & tenangkan minda yang dah kepenatan. Syurga rasanye kemana-mana dengan ikatan sebagai Hubby Wifey nih (^_^)v xde sape bole kate ape2 lagi dah

lepas honeymoon, terus balik Penang untuk Majlis Sambut Menantu 24/8/2013

memang sengaja xnak upload gambar penuh, hahah


S E L E S A I  sudah majlis kedua2 belah pihak
dan
bermula lah chapter baru sebagai Hubby Wifey 
(^_^)v










Begitulah sedikit sebanyak cerita2 yang berlaku sekitar tahun 2013 yang memang x sempat langsung nak update ape2 on that year, hahah
X dapat la nak ceritakan smuanye secara detail, x larat nak menaip, 7hari 7malam pon xkan habis
lol
okay itu shj untuk entry "Summary of 2013" nih
tata (^_^)/


Wednesday, 12 March 2014

beRKURun sudah

Berkurun rasanye x blogging. Ade la dalam setahun lebih jugak.
Al-maklum la, before this ter-sangat2 la busy dengan segala hal preparation sebelum & selepas kawen (^_^)
And now, i'm back! Kerana ade yang request supaya active balik blogging, & ade jugak yang request sebab x sabar nak baca entry seterusnye. Bole pulak gitu..? ekekekeke!
So, dengan masa yang ade nih, bole la nak spend ckit untuk ber-blogging semula.

Tapi nak PESAN ckit. Kepada Mami Jarum ataupun Stalker, anda xperlu lah sibuk2 nak follow or baca blog nih, sebab takot nanti dapat penyakit Sakit Hati, susah pulak kan. Lagipun kat Malaysia nih belum ade lagi hospital @ doctor yang bole rawat penyakit Sakit Hati @ dengki nih. So kalau rasa hati tu x cukup kuat untuk melihat kehidupan orang lain, better jangan baca k =)

Sekian,


Based on HilmiNajla's true story