Thursday, 21 July 2011

kimia d antara Zul ♥ Najla

Aku mula jatuh hati kepadamu
Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita

Kau kucup pipiku
Kau bisikkan cinta
Kau kata baby I love you
Kau cairkan hatiku

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah PELANGI cintamu




Saturday, 9 July 2011

.1st bday present utk Najla.

Tahun pertama couple Najla dpt Nokia e72 sbg birthday present drpd Zul. Itu adalah satu2 nye hp idaman Najla ! & Najla xpernah tergila2 kan ape jenis hp skalipun yg ade dlm dunia ni selain Nokia e72 ! & Zul belikan as her birthday present ! wow ! bersinar2 mata Najla bile dpt e72 yg slama ni di idam2 kan (^_^) ! Gembiranye Najla sambil menyanyi2 lagu twinkle2 little star (^_^) ! Bak kata Zul, "macam budak kecik dpt botol susu.." Yelah sape yg xhappy dpt benda yg di idam2 kan, btol x..? 


e72 tu dh mcm DIARY bergerak dh bg Najla. Semua benda penting Najla simpan dlm e72 kesayangan nye tu. Termasuklah jadual klas, appointment itu ini, important date, & mcm2 lg lah. Pendek kate xrugi Zul hadiahkan e72 tu pada Najla, sbb Najla menggunakannye dgn sebaik2nye. . 

1 hari, Zul menyuarakan hasratnye utk jual e72 Najla & menggantikan nye dgn BlackBerry atas alasan senang nak BBM (sbb Zul pun pakai BB jgk), Facebook & banyak lg function lain yg lebih advance drpd e72 tu.. Najla mengambil mase yg lame utk mempertimbangkan tentang keburukan & kebaikan cadangan Zul tu...& akhirnye Najla setuju dgn cadangan Zul utk jual e72 then beli BlackBerry.
Hari yg dinantikan telah pun tiba. e72 pun dh ade buyer. BlackBerry telah pun dibeli spt yg Zul janjikan. Tp e72 masih lg di tangan Najla. Nak taw kenape..? Sbb Najla sbenarnye terlalu sedih utk jual e72 tu & buyer tu pun bagi mase utk transfer segala bnde yg ade dlm e72 tu.
 "Mmg x dinafikan BlackBerry lg advance & up to date drpd Nokia e72 i...tp my e72 ade sentimental value dye tersendiri yg xde pd BlackBerry yg baru i dpt ni. e72 ni dh terlalu banyak menyimpan semua memori indah kite since 1st time kite couple. & inilah satu2 nye hadiah yg i dpt drpd org yg btol2 cinta & sygkan i... So xsemudah tu utk let go my e72 mcm tu je... (-_-) " kate Najla meluahkan kesedihannye kpd Zul.
Dlm mase beberapa hari sbelum e72 akan diserahkan kpd buyer nye, mood Najla menjadi xbtol. Kadang2 gelak kadang2 nangis, mane saje dye pergi, e72 xpernah lps drpd genggaman tgn nye. Sampaikan tido pun still pelok her e72...(betapa sygnye Najla terhadap e72 nye). Secara xlangsung gelagat Najla tu sedikit sebanyak memberi kesan kpd Zul. & Zul juga mula berfikir & bermonolog dalaman,,
 "Mase Najla dpt Nokia e72 tu, reaksi dye sgt happy, senyum dye lebar smpai ke telinga, menyanyi2 riang dye dpt hp tu mcm bdk kecik. Tp mase Najla dpt BlackBerry, boleh nampak reaksi muka dye xsame langsung mcm 1st time dye dpt e72 tu. Najla mcm xde prasaan, nak kate happy pn x, sedih pn x...& mase nak pilih color utk BlackBerry tu pun Najla mcm xberminat utk pilih mane yg cantik utk dye. Ade btol nye jgk ape yg Najla ckp ttg e72 tu. Terlalu byk knangan kami dgn e72 tu & ia ade value nye tersendiri sepanjang hubungan kami..."
Sampailah masenye e72 tu nk diserahkan kpd tuan barunye. Najla muram sgt smpai air matanye xhenti2 menitik ke pipi sambil diperhati oleh Zul. Tiba2, Zul keluarkan hp nye then terus call buyer e72 tu & cancel kan diorang pnye business deal serta merta.. Sesungguhnya Zul xtegar melihat Najla terus sedih mcm tu & Zul sanggup lakukan apa saje asalkan Najla ceria spt sedia kala (^_^).

So, ending nye Nokia e72 Najla xjadi jual & bersinar2 lah kembali wajah Najla puteri cinta hati Zul tu... & yg paling bestnye,,,Najla bukan saje dpt balik e72 kesayangan dye tu, malah dye jgk dpt BlackBerry yg baru dibeli tu...wohoooo ! So pendek cite Najla ade 2 hp iaitu Nokia e72 & BlackBerry (^_^) & Najla namakan her BlackBerry sbg CranBerry... sgt beruntung ! 



her Nokia e72

her BlackBerry a.k.a CranBerry

Wednesday, 6 July 2011

.: juLai :.

Byk benda yg berlaku serentak dlm mase sminggu pd bln ni.. 
"Sesungguhnye Allah tidak membebani seseorg, kecuali sesuai dgn kemampuannye....& beserta kesulitan ada kemudahan...." 
Kata2 inilah yg kami pegang drpd dulu smpai lah skarang. Kata2 ini jugalah penguat semangat kami berdua. Susah senang, gembira sedih kami tetap hadapi bersama. Kerana KAMI adalah pelengkap kpd diri masing2 & krn itu jugalah kami terasa diri bernyawa. Di kala penuh ketakutan dgn badai kehidupan, kami amat bersyukur krn kami sentiasa ada utk sesama sendiri.... itu pun dah sgt cukup memadai (^_^)   
 Setiap yg berlaku ade hikmahnya..  
& KAMI sgt beruntung krn di uji. Allah itu MAHA pengasih & penyayang krn selepas di uji, DIA mengurniakan PELANGI utk kami...
ALHAMDULILLAH... (^_^) 
Based on HilmiNajla's true story