Tuesday, 11 December 2012

Unplanned Vacation Again !

Woohooo !!! Best giler !!!

P U L A U   P I N A N G  =  kenyang =  gemuk !  Hahah..mane x nye, 3 hari 2 mlm kt penang asyik maaakaaaannnn je non-stop !
Walaupun vacation balik penang ni hanya sekejap, rase best & puas tu hanya Allah je yg tahu... Actually balik pun bukan niat nak bercuti, ade hal sikit yang membuatkan unplanned vacation ni terjadi jgk ! Wahahah Alhamdulilah, setiap yg berlaku ade hikmahnya kan..! (^_^)v

But i don't mind, , xdpt habiskan jelajah penang utk vacation 3 hari 2 mlm ni pun xpe..bcoz after this nak jadi org penang dah...wohooo!
It was really really really superb! Dah lama xrase suasana kampung, SO ade sedikit J A K U N  di situ..hahah! Org2 kampung yg best, smuanya ramah2 like 1 family. . Family gather yg sgt sgt sgt happening!  Riuh rendah tgk bola same2, macam2 telatah... bile time tido sejuk giler macam dok dalam aircond ! ☆★☆  rase xnak blik kL pon ade.. hhahah!

No wonder ramai org kate Penang sgt best! Ade bnda yg ade kt penang tp xde kt kL.. mmg btol, xtipu !  contohnye Rumah KFC, Rumah Maybank,
 if xcaye gi tgk sendiri.. =p Tp yg paling best bab2 maaakaaaannnn! !! Arrrghhh capati, mee sotong, pasembor penang, CENDOL penang,  coconut shake, pure penang nasi kandar, nan cheese + chicken MILANI, & baaanyakkk lg!   Gemuk I bile blik kL !! Hahah penangan makanan2 kt penang!  Dah macam segment jalan2 cari makan lak.. hi hi hi

I ♡♥♡ Penang! Dah jatuh hati dah pada penang !  TQ much2 for all this H sayang!!

Sincerely,
♡ N ♡

Friday, 7 December 2012

Lelaki yang paling HEBAT


"Lelaki yang suka maki suka cerca perempuan depan orang ramai bagaikan perempuan tu tiada harga diri,,  itu dah cukup untuk menunjukkan macam mana perangai lelaki tu sebenarnya. Lelaki macam tu lupakan jelah.."



"Lelaki yang paling hebat adalah lelaki yang tidak pernah berlaku kasar terhadap perempuan"


...so that's why I pilih Mr. H  ♡♥♡... xoxo






Friday, 2 November 2012

~ G R A D U A T I O N ~

to my dearest Soul mate,
just a note to say ;

C O N G R A T U L A T I O N S  !
you started with your
A B Cs
and 1 2 3s  in school.

you passed your tests,
and got your grades,
and now, isn't it cool?
YOU did it !
You're moving up!
You're  G R A D U A T I N G  !

and I'm so proud of you ! 
Here's an A+ for all you've learned,
Wishing you a successful career ahead !
God bless you in all you do !


H A P P Y   G R A D U A T I O N   D A Y  S A Y A N G !


with love,
your  CINTA



Wednesday, 19 September 2012

Busy!

Hye!
Dah lama sgt x update blog nih. Dh berbulan2 rasenye.. Smua bz pnye psl smp xde mase langsung nk update cite2 baru.. Now ni dah xsame lagi dah dgn zaman2 study dulu. Zaman study bz macam mane skalipun tetap ade peruntukan mase untuk enjoy! But now, zaman kerjaya.. Harus fokus untuk kehidupan masa hadapan! Walaweyh ape aq merepek nih?! LOL.. Tp btol la, bila masing2 dah bekerja ni, mase utk enjoy tu dah kurang..tinggal mase utk dating je yg ade (haha ofcoz la kne ade kan..LOL) sbb itu adalah 1 rutin yg xdpt dipisahkan! Sampai org lain nak jumpe kitorg pun dorg kne wat appointment set tarikh bagai mengalahkan menteri.. Bkn sengaja nk mcm menteri, tapi perlu wat centu. Kalau x, nanti kitorg lupe mcm tuu je.. =p
Al-maklum la jadual kitorg pack gler, everyday kalau x hal keje, mesti ade hal lain..thats y la kne wat centu..
So Now, smua misi dan visi dah tercapai, cuma tinggal 1 je lagi..iaitu  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  ~ ngeh3x!
ok lah, tata (^_^)v


 

Sunday, 20 May 2012

buLan rezEki ^_^

Setelah Hilmi balik drpd Beijing, bermula lah rutin harian sperti biasa.. Selepas lima hari berikutnya, dlm minggu yg sama, mereka berdua mendapat good news ! Najla dpt tawaran kerja yg lebih baik di _ _ _ _ _  & Hilmi plak dpt tawaran praktikal Standard Charted Hub di _ _ _ _ _   _ _ _ _ _ slama 3bln lbh. Then abes praktikal Hilmi dh bole start keje....then.....  jeng3x!
"Hooooray ! Abes gk my degree.." bak kate Hilmi . . (^_^)v  hahahah

Alhamdulillah, bulan ni adalah bulan rezeki HilmiNajla.. Ramai yg kate, rezeki nak kawen la tu.. Mudah-mudahan..amin2.. Doakan smoga sumenye bjalan lancar sperti yg d rancang..

Monday, 7 May 2012

.Hilmi ke Beijing.


4 Mei ~> 10 Mei 2012. . .Hilmi terbang ke Beijing (China) atas urusan assignment utk semester terakhirnya di Unirazak. . .

Walaupun hanya 6hari 5malam Hilmi di Beijing, terasa bagaikan 6tahun 5bulan. . . 
Bukan mudah utk jalani hari2 seperti biasa tanpa insan tersayang di sisi. . . 
Sorg di Malaysia, sorg lagi di Beijing. . .

Selalunya, separuh jiwa Najla, Hilmi bawa ke Penang sahaja. . .
Tapi kali ni separuh jiwa Najla, Hilmi bawa ke Beijing plak.
Jauhnye,,, memang xdpt dinafikan.

Nasib baik masih boleh ber-msg2 walaupun agak mahal. . . 
Xtertanggung rasanya rindu HilmiNajla kalau xdpt berhubung langsung. 
Baru sehari Hilmi di Beijing, Najla dah mula tanya . ."bile nak balik..?"
sedih sedih. Kerinduan yg xdpt digambarkan !

"Long distance can't stop HilmiNajla's love"

"Distance means so little when SOMEONE means so much"


Monday, 16 April 2012

♥ Hilmi + Najla's Bday ♥


xperlu diceritakan, smuanye dh tertulis kt cni ^^



present & cute cake from Hilmi to Najla ^^



titanic 3D for their nite



~13 April & 14 April 2012~

this year berbeza ckit dgn last last last year,
slalunye celebrate dgn mber seperjuangan,
tp kali ni celebrate dgn family tercinta (Najla's family)

after celebrate dgn fmily tercinta,
spt biase lah,
dating celebrate berdua plak
hihihi

#ape2 pn, hadiah yg paling bermakna dlm hidup Hilmi+Najla adalah 'pertemuan' mereka yg tlh ditentukan oleh Allah swt. . .


B I R T H D A Y S E B E L A H2


Friday, 30 March 2012

.cita2 yg x kesampaian.

al-kisah, satu ari Najla tlg ibunya mengemas stor n terjumpe lah lukisan lame ni... Saje Najla tunjukkan pada Zul,, hasil kerja tangan Najla mase zaman skolah dlu2.. Lepas tu Zul tros bawak lari lukisan ni xtaw ke mane.. tup tup Zul upload kt fb,,, huhu Najla tersipu malu..

"ape r syg nih, npe g upload kt fb? malu la i . . ." kata Najla kpd Zul..

kemudian Zul pun balas . . .
" i xpnah taw pun yg syg pandai melukis,, knp syg xpnah tunjuk kt i ? ? ? cantek sgt lukisan2 syg ni. . .syg start la melukis balik,, utk i. .pls3x, bole ye syg.." Najla jd speechless ^^

*mmg cita2 Najla nk jd seorg PELUKIS, tp xkesampaian. .

♥☻ advance Birthday present ☻♥

dis year birthday present dpt awal ckit..coz exited terlebih nk bg present, tu yg bg awal tu.. hahah (^_^)v . . . Zul hadiahkan Najla handbag lg, her favourite brand lak tuh,, hihi... Najla plak hadiahkan Zul 'gadget'
(S_ _ _ u _ _ _ ot _) haha leh teka x ape dye gadget tuh? =p

kalau nk hadiahkan seseorg, kite kne hadiahkan something yg kite sendiri pun suke.. barulah hadiah itu akan lebih dihargai..
mahal @ murah bkn ukurannye, yg penting keikhlasan..itu yg lbh berharga..

*dis year is the 3rd year Zul & Najla sambut birthday same2 ^^
xde planning ape2, juz wait n c jelah..hehe sbb Zul kn ske wat S U P R I S E
kt Najla

»-(¯`v´¯)-»

Tuesday, 31 January 2012

(♥,♥) 2012

Alhamdulilah, permulaan 2012 yg sgt bgs. Sgalanya berjln dgn lancar. Sgalanya berlaku spt yg d rancang. Amin ya Allah, bersyukur ke Hadrat Ilahi krn tlh meluaskan pintu rezeki hamba2 Mu, serta memberi petunjuk ape langkah seterusnya yg perlu d ambil dlm sgala aspek. Smoga sgala perancangan dlm 2012 juga akan menjadi kenyataan spt thn2 sbelum ini. . .

Kpd Nurul Nisa , SLAMAT PENGANTIN BARU (4feb2012), smoga tabah menghadapi alam rumah tgga & menjadi isteri yg solehah & lastly smoga kekal smpi syurga.

& xlupe juga kpd Fatin , tahniah sbb finally ade gak fb, , haha jgn mara =p


#Sgt bz smpi xsempat nk update entry, huhu ^_^

Based on HilmiNajla's true story